El plat favorit dels catalans

Vota i guanya més de 100 premis cada setmana

Receptes

Ingredients

Ingredients per a 4 persones:

  • 150 g de farina 
  • 150 g de sucre 
  • 3 ous si són grans o 4 de petits 
  • 400 g de xocolata negra per desfer al bany maria 
  • 200 g de confitura de taronja per farcir el tronc 
  • 1 paquet de llevat de 15 g 

Xarop per emborratxar el tronc:

  • 80 g de de sucre 
  • 6 cullerades grosses d’aigua (100 ml) 
  • 3 cullerades de conyac o whisky (50 ml) 

Per a decoració:

  • fulles de boix grèvol 
  • cireres confitades

Preparació

Barregeu els rovells amb el sucre. Poseu la farina i el llevat en un pot. Tapeu-lo amb un drap de cuina. Munteu les clares a punt de neu i afegiu-les al pot de la preparació anterior. Escalfeu el forn prèviament a 200 ºC i poseu la plàtera al forn durant 10 minuts. La massa ha de quedar prima. Quan la làmina de pa de pessic estigui cuita, traieu-la del forn i embolcalleu-ho com si fos un braç de gitano. A continuació deixeu-ho refredar. Tireu-hi el xarop i farciu-ho amb la confitura de taronja. Comenceu a fondre la xocolata al bany maria, i tireu-la per sobre tot deixant que s’adormi una mica. Amb una forquilla, feu les ratlles del tronc. Guarniu-ho amb fulles de boix grèvol i amb cireres confitades.

També et pot interessar

REVISTA CUINA

Portada 193

Octubre 2016

  • Salses catalanes. Fórmules medievals per a receptes d'avui en dia.
  • Bols vegans. Un àpat dins d'un sol recipient, sa, deliciós i nutritiu!

12 NÚMEROS + 2 RECEPTARIS ESPECIALS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

VOLS MÉS?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 27.283 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Portada 193

Octubre 2016

  • Salses catalanes. Fórmules medievals per a receptes d'avui en dia.
  • Bols vegans. Un àpat dins d'un sol recipient, sa, deliciós i nutritiu!

12 NÚMEROS + 2 RECEPTARIS ESPECIALS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

VOLS MÉS?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 27.283 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes
la política de privacitat