El plat favorit dels catalans

Vota i guanya més de 100 premis cada setmana

Receptes

Ingredients

Ingredients per a 4 persones:

Per a la broqueta:

  • 1 pit de pollastre de pagès 
  • 2 cebes tendres escaldades 
  • 18 llagostins 
  • 12 broquetes de fusta 
  • sal 
  • pebre negre 

Per a l’oli d’herbes:

  • 250 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 1 fulla de llorer 
  • 2 culleradetes d’herbes de la Provença 
  • 6 grans d’all aixafats 

Per a la salsa:

  • els caps dels llagostins 
  • 150 g de crancs de mar 
  • 3 aletes de pollastre 
  • 1 ceba grossa 
  • 1 cabeça d’alls 
  • 1 pastanaga 
  • 2 tomàquets 
  • 1 copeta (100 ml de brandi) 
  • 1 copeta de vi blanc 
  • aigua 
  • una mica de fècula de blat de moro 
  • sal 
  • pebre negre

Preparació

  1. Per a la salsa: en una mica d’oli confitat (barregeu oli, alls, romaní, farigola i sal i deixeu-ho confitar 30 min a 70 ºC) enrossiu les aletes a trossos i retireu-les. 
  2. Enrossiu després els caps i els crancs, retireu-los. 
  3. Sofregiu les verdures netes i tallades a trossets. Quan siguin ben rosses, afegiu-hi les ales i el marisc, feu unes voltes mirant d’aixafar els crancs. Mulleu-ho amb el brandi i el vi i deixeu-ho reduir. Afegiu-hi aigua fins a cobrir-ho i deixeu-ho reduir a la meitat. Coleu-ho i lligueu-ho amb una mica de fècula diluïda en aigua freda. 
  4. Per a les broquetes: talleu el pollastre a dauets. Talleu els llagostins pelats per la meitat. Traieu-ne l’intestí. Talleu la ceba a trossets. Encasteu-ho, salpebreu-ho, pinteu-ho amb una mica d’oli confitat i poseu-ho a coure a la planxa a l’últim moment. 
  5. Talleu la salsa amb una mica d’oli confitat. Poseu les broquetes en els plats, aboqueu-hi salsa i acabeu-ho amb porradell i sèsam.

També et pot interessar

REVISTA CUINA

Portada 193

Octubre 2016

  • Salses catalanes. Fórmules medievals per a receptes d'avui en dia.
  • Bols vegans. Un àpat dins d'un sol recipient, sa, deliciós i nutritiu!

12 NÚMEROS + 2 RECEPTARIS ESPECIALS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

VOLS MÉS?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 27.283 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Portada 193

Octubre 2016

  • Salses catalanes. Fórmules medievals per a receptes d'avui en dia.
  • Bols vegans. Un àpat dins d'un sol recipient, sa, deliciós i nutritiu!

12 NÚMEROS + 2 RECEPTARIS ESPECIALS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

VOLS MÉS?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 27.283 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes
la política de privacitat