El plat favorit dels catalans

Vota i guanya més de 100 premis cada setmana

Receptes

Ingredients

Ingredients per a 4 persones:

  • 8 vieires 
  • ratlladura de pell de llima 

Per al sofregit: 

  • 5 cebes 
  • 3 tomàquets 
  • 1 gra d’all 
  • 40 g d’oli 
  • sal i sucre 
  • Per als peus: 
  • 8 mitjos peus 
  • 3 cebes 
  • 3 grans d‘all 
  • 1 porro 
  • 2 pastanagues 
  • 1/2 branca d’api 
  • 3 tomàquets 
  • 7 costelles de porc 
  • pebre en gra 
  • llorer i farigola

Preparació

Per als peus: En una cassola, poseu els peus prèviament dessagnats (una nit a la nevera amb aigua), una ceba, el pebre negre, els alls, el llorer i la farigola. Coeu-ho unes 3-4 hores. Quan estiguin temperats, desosseu-los i emboliqueu-los amb paper film. A part, rostiu la costella al forn junt amb el ossos dels peus. Rostiu la ceba i afegiu-hi el tomàquet. Deixeu-ho confitar i poseu-hi la pastanaga, el porro i l’api. Mulleu-ho amb aigua i poseu la costella i els ossos daurats. Coeu-ho a foc suau 3 h. Coleu-ho i reduïu-ho. Per al sofregit: Piqueu la ceba i sofregiu-la amb una mica d’oli amb la cassola tapada i un punt de sal. Als 10 minuts, destapeu-la i deixeu-la confitar fins que quedi com una melmelada. A part, piqueu l’all i poseu-lo en una cassola amb un raig d’oli. Quan comenci a enrossir-se, incorporeu-hi el tomàquet pelat i picat sense la llavor. Poseu un punt de sal i de sucre i deixeu-la confitar. Afegiu-hi la ceba i deixeu-ho coure junt. Traieu el paper film dels peus i marqueu-los en una paella per la part interior. Després, poseu-los en una cassola, junt amb la salsa i aneu-los salsejant per sobre. Marqueu també les vieires pels dos costats. En un plat poseu dues tires de sofregit i a sobre els peus napats; al costat, les vieires, i a sobre, la ratlladura de llima.

També et pot interessar

REVISTA CUINA

Portada 193

Octubre 2016

  • Salses catalanes. Fórmules medievals per a receptes d'avui en dia.
  • Bols vegans. Un àpat dins d'un sol recipient, sa, deliciós i nutritiu!

12 NÚMEROS + 2 RECEPTARIS ESPECIALS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

VOLS MÉS?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 27.283 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Portada 193

Octubre 2016

  • Salses catalanes. Fórmules medievals per a receptes d'avui en dia.
  • Bols vegans. Un àpat dins d'un sol recipient, sa, deliciós i nutritiu!

12 NÚMEROS + 2 RECEPTARIS ESPECIALS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

VOLS MÉS?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 27.283 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes
la política de privacitat