El plat favorit dels catalans

Vota i guanya més de 100 premis cada setmana

Receptes

Ingredients

Ingredients per a 4 persones:

• 800 g de moniato
• 2 dl de crema de llet
• sal
Per al carbó de pa:
• 200 g de pa sec
• 5 g de tinta de calamar
• 2 dl d’aigua
Per a l’oli de taronja:
• 1 l de suc de taronja
• 50 g de sucre de canya
• 2 beines de vainilla
• 3 dl d’oli d’oliva verge extra
Per l’oli fumat:
• 1 carbó vegetal
• oli

Preparació

Poseu a coure al forn els moniatos a 180 ºC, 45 min. Després, peleu-los i d’una meitat feu-ne puré triturant-ho amb els 2 dl de crema de llet calenta prèviament perfumada amb vainilla. Deixeu refredar la resta dels moniatos i quan ja siguin freds talleu-los a rectangles.

Per fer el carbó de pa: talleu el pa sec a daus d’1 cm. Assequeu-los al forn. Un cop secs, passeu-los per un bany de tinta de calamar diluïda amb 2 dl d’aigua. Torneu-los a assecar al forn, a 160ºC durant 20 min.

Per fer l’oli de taronja: poseu el suc de taronja amb el sucre i la vainilla en un cassó a foc lent, fins que tingui una textura de caramel, afegiu-hi l’oli d’oliva a poc a poc i sense parar-ho de remenar.

Per a l’oli fumat: cremeu el carbó al foc fins que quedi una mica roent i submergiu-lo dins l’oli fred durant una hora.

Muntatge: poseu un rectangle de moniato sobre una cullerada de puré amb un dau de carbó al costat. Afegiu-hi els olis i la sal.

També et pot interessar

REVISTA CUINA

Portada 193

Octubre 2016

  • Salses catalanes. Fórmules medievals per a receptes d'avui en dia.
  • Bols vegans. Un àpat dins d'un sol recipient, sa, deliciós i nutritiu!

12 NÚMEROS + 2 RECEPTARIS ESPECIALS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

VOLS MÉS?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 27.283 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Portada 193

Octubre 2016

  • Salses catalanes. Fórmules medievals per a receptes d'avui en dia.
  • Bols vegans. Un àpat dins d'un sol recipient, sa, deliciós i nutritiu!

12 NÚMEROS + 2 RECEPTARIS ESPECIALS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

VOLS MÉS?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 27.283 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes
la política de privacitat