El plat favorit dels catalans

Vota i guanya més de 100 premis cada setmana

Receptes

Ingredients

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 galetes Oreo 
  • sorbet de llimona (comprat) 
  • iogurt grec 

Per al flamet:

  • 125 g de sucre 
  • 75 ml d’aigua 
  • 8 rovells 
  • 1 branca de canyella 
  • 1/2 beina de vainilla 

Per a la gelatina:

  • 125 g d’aigua 
  • 5 g de cacau en pols 
  • 10 g sucre blanc 
  • 1,5 fulls de gelatina 

Per al cruixent de cacau i cafè:

  • 100 g de sucre blanc 
  • 75 g de mantega desfeta 
  • 45 g de farina 
  • 40 ml de cafè líquid 
  • 35 g de cacau en pols 
  • 10 g de Nescafé

Preparació

Per al flamet: prepareu un almívar amb el sucre, l’aigua, la canyella i la vainilla. Quan hagi arrencat el bull i el sucre s’hagi dissolt, escaldeu els rovells. Remeneu-ho i coleu-ho. Deixeu reposar la barreja una nit. Poseu la mescla en un motlle i coeu-ho al forn 20 minuts. Tritureu en calent el flamet, poseu-lo en un pot i tapeu-lo amb paper film. Per a la gelatina de cacau: bulliu l’aigua, el sucre i el cacau. Coleu-ho i afegiu-hi la gelatina hidratada. Poseu-ho en un recipient i deixeu que qualli a la nevera. Traieu el farcit interior de les galetes Oreo i trenqueu-les. Per al cruixent de cacau i cafè: barregeu tots els ingredients i tritureu-los. Deixeu reposar la massa 2 h. Feu-ne tires petites, tot estirant-les amb els dits, i col·loqueu-les sobre un paper antiadherent. Coeu-ho a 180 ºC 4 minuts i doneu-li la forma desitjada. Al centre del plat poseu un parell de cullerades de flamet i pel voltant un cordó de iogurt. Per sobre del flamet, uns trossos de galeta trencada, juntament amb quatre quadrats de gelatina de cacau. Acabeu-ho amb una bola de sorbet de llimona i el cruixent a sobre.

També et pot interessar

REVISTA CUINA

Portada 193

Octubre 2016

  • Salses catalanes. Fórmules medievals per a receptes d'avui en dia.
  • Bols vegans. Un àpat dins d'un sol recipient, sa, deliciós i nutritiu!

12 NÚMEROS + 2 RECEPTARIS ESPECIALS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

VOLS MÉS?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 27.283 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Portada 193

Octubre 2016

  • Salses catalanes. Fórmules medievals per a receptes d'avui en dia.
  • Bols vegans. Un àpat dins d'un sol recipient, sa, deliciós i nutritiu!

12 NÚMEROS + 2 RECEPTARIS ESPECIALS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

VOLS MÉS?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 27.283 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes
la política de privacitat