El plat favorit dels catalans

Vota i guanya més de 100 premis cada setmana

Receptes

Ingredients

Ingredients per a 4 persones:

• 4 peus de porc oberts per la meitat
• 1 ceba
• 2 pastanagues
• 2 porros
• 1 gra d’all
• 50 g de mongetes seques cuites
• 2 dl d’oli d’oliva extra verge
• 40 ml de vinagre
• 2 branques de julivert
• sal i pebre

Preparació

Socarreu i renteu els peus de porc. Feu un brou fet amb els retalls de verdures i coueu-hi els peus fins que siguin tous (2 h a foc suau). Desosseu-los, amb cura de no trencar-los, mentre encara siguin calents, i poseu-ne una meitat sobre film de cuina, salpebreu-los, i poseu-hi l’altra meitat a sobre. Emboliqueu-ho com si fos un caramel, cargolant les puntes del film, que agafi una forma arrodonida i compacta. Poseu-los a refredar tota la nit perquè la gelatina qualli bé. Per a la vinagreta, coueu les mongetes en aigua bullint. Un cop cuites poseu-ne una cullerada en un bol, una punta d’all, un parell de branquetes de julivert, oli, una mica de vinagre, sal i pebre, i ho tritureu amb el túrmix. Si veieu que és massa lligada, li podeu afegir una mica d’aigua. Rectifiqueu de sal. Retireu el film dels peus de porc i talleu-los a rodelles primes. Disposeu-les en els plats en forma de rosetó i amaniu-ho amb la vinagreta. Podeu comprar peus de porc ja bullits, es venen envasats al buit. Només caldrà escalfar-los amb una mica d’aigua i sal per poder-los desossar. Podeu acompanyar-ho amb unes fulles de ruca.

També et pot interessar

REVISTA CUINA

Portada 193

Octubre 2016

  • Salses catalanes. Fórmules medievals per a receptes d'avui en dia.
  • Bols vegans. Un àpat dins d'un sol recipient, sa, deliciós i nutritiu!

12 NÚMEROS + 2 RECEPTARIS ESPECIALS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

VOLS MÉS?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 27.283 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Portada 193

Octubre 2016

  • Salses catalanes. Fórmules medievals per a receptes d'avui en dia.
  • Bols vegans. Un àpat dins d'un sol recipient, sa, deliciós i nutritiu!

12 NÚMEROS + 2 RECEPTARIS ESPECIALS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

VOLS MÉS?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 27.283 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes
la política de privacitat