El plat favorit dels catalans

Vota i guanya més de 100 premis cada setmana

Receptes

Ingredients

Ingredients per a 24 canelons:

  • 24 làmines de pasta de canelons
  • 1/2 kg de rap (net)
  • 100 g de salmó fresc
  • 2 sèpies fresques
  • 1/2 kg de gamba llagostinera (pelada)
  • 2 cebes
  • 1 tomàquet
  • 1 pastanaga
  • 60 g de mantega
  • 1 l de beixamel
  • 1/2 l de llet
  • 50 g de formatge emmental (ratllat)
  • oli d’oliva, sal i pebre

Preparació

Talleu tot el peix a daus o demaneu que us ho facin a la peixateria. Sofregiu en una cassola d’alumini amb 30 g de mantega i un raig d’oli el peix amb les gambes pelades. Afegiu-hi la ceba tallada fina, el tomàquet a daus i la pastanaga ratllada. Deixeu-ho coure lentament. Passeu-ho tot per la màquina de picar perquè quedi ben fi. Torneu-ho a posar al foc amb un bon tall de mantega i afegiu-hi llet fins que quedi una pasta homogènia. Rectifiqueu-ho de sal i pebre. Bulliu la pasta 10 o 15 minuts en aigua abundant, oli i sal. Quan estigui cuita, escorreu-la i ruixeu-la de seguida amb aigua freda. Farciu i enrotlleu els canelons i poseu-los en una plata de forn untada amb mantega i amb el formatge i una mica de beixamel. Gratineu-los. Nota: per fer la beixamel, poseu al foc 60 g de farina i 60 g de mantega fins que cogui, afegiu-hi sense deixar-ho de remenar una mica de ceba picada molt fina, un litre de llet i un pols de sal, un pols de nou moscada i un pols de pebre blanc. Passeu-ho pel colador xinès. Podeu servir-los acompanyats de gambes.

També et pot interessar

REVISTA CUINA

Portada 193

Octubre 2016

  • Salses catalanes. Fórmules medievals per a receptes d'avui en dia.
  • Bols vegans. Un àpat dins d'un sol recipient, sa, deliciós i nutritiu!

12 NÚMEROS + 2 RECEPTARIS ESPECIALS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

VOLS MÉS?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 27.283 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Portada 193

Octubre 2016

  • Salses catalanes. Fórmules medievals per a receptes d'avui en dia.
  • Bols vegans. Un àpat dins d'un sol recipient, sa, deliciós i nutritiu!

12 NÚMEROS + 2 RECEPTARIS ESPECIALS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

VOLS MÉS?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 27.283 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes
la política de privacitat