El plat favorit dels catalans

Vota i guanya més de 100 premis cada setmana

Receptes

Ingredients

Ingredients per a 4 persones:

  • 16 làmines de canelons 
  • 200 g formatge ratllat 
  • 1 fulla de llorer 
  • 1 pastilla de brou (opcional) 
  • verdures diverses (pastanaga, pèsols, patates,carabassó, mongeta verda, pebrot vermell escalivat) 
  • tonyina i ou dur (opcional) 
  • sal i oli d’oliva 

Per a la beixamel:

  • 60 g de mantega 
  • 1 l de llet 
  • 60 g de farina 
  • 1 cullerada de farina de blat de moro 
  • un pols de nou moscada 
  • sal 
  • pebre blanc 
  • tomàquet (opcional)

Preparació

La preparació de les verdures pot ser igual que la que faríeu per a una ensalada russa, i si us agrada també podeu posar-hi tonyina i ou dur. Netegeu les verdures i talleu-les a trossos petits. Bulliu-les amb aigua i sal, i escorreu-les bé. Feu bullir els canelons amb aigua, una fulla de llorer i sal, i opcionalment una pastilla de brou. Passeu-los per aigua freda i poseu-los a sobre d’un drap de cuina. Enrotlleu els canelons (amb la verdura) posant-los en una plàtera d’anar al forn. Feu una beixamel amb els ingredients que s’especifiquen a dalt. Si us agrada podeu ratllar-hi un tomàquet. Aboqueu la beixamel per damunt dels canelons. Poseu-hi el formatge ratllat i una mica de mantega per sobre (així el gratinat quedarà millor). Poseu-los al forn uns minuts fins que quedin rossos.

També et pot interessar

REVISTA CUINA

Portada 193

Octubre 2016

  • Salses catalanes. Fórmules medievals per a receptes d'avui en dia.
  • Bols vegans. Un àpat dins d'un sol recipient, sa, deliciós i nutritiu!

12 NÚMEROS + 2 RECEPTARIS ESPECIALS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

VOLS MÉS?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 27.283 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Portada 193

Octubre 2016

  • Salses catalanes. Fórmules medievals per a receptes d'avui en dia.
  • Bols vegans. Un àpat dins d'un sol recipient, sa, deliciós i nutritiu!

12 NÚMEROS + 2 RECEPTARIS ESPECIALS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

VOLS MÉS?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 27.283 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes
la política de privacitat