El plat favorit dels catalans

Vota i guanya més de 100 premis cada setmana

Receptes

Ingredients

Ingredients per a 12 motlles petits:

• 800 g de calamarsons
• 160 g de pasta fresca
• 1 manat d’espinacs tendres
• 1 gra d’all
• 1 bitxo
• 1 tomàquet madur
• 50 g de cansalada de porc ibèric
• 1 dl d’oli d’oliva verge extra
• 50 ml de xerès sec

Preparació

Retireu la ploma dels calamarsons i renteu-los amb cura, que no tinguin sorra. Escorreu-los molt bé. Poseu una olla al foc amb aigua i un polsim de sal. Quan arrenqui el bull, tireu-hi la pasta i deixeu-la coure al dente. Mentrestant, trieu i renteu dues o tres vegades els espinacs. Eixugueu-los molt bé. Peleu i trinxeu l’all. Talleu el bitxo a rodelles. Peleu el tomàquet, traieu-ne les granes i talleu-lo a daus. Talleu la cansalada a daus petits. Traieu la pasta de l’olla i reserveu-la un moment. Escaldeu a la mateixa olla els calamarsons durant 1 minut. Poseu una paella al foc i feu-hi fondre la cansalada amb unes gotes d’oli. Tot seguit, tireu-hi l’all i el bitxo. Doneu-li un tomb i afegiu-hi el tomàquet. Deixeu-ho coure mig minut. Ara poseu-hi els calamarsons. Apugeu el foc i tireu-hi un petit raig de xerès sec. Distribuïu la pasta en quatre plats i poseu-hi els calamarsons pel damunt. Serviu-ho abans que es refredi.

També et pot interessar

REVISTA CUINA

Portada 193

Octubre 2016

  • Salses catalanes. Fórmules medievals per a receptes d'avui en dia.
  • Bols vegans. Un àpat dins d'un sol recipient, sa, deliciós i nutritiu!

12 NÚMEROS + 2 RECEPTARIS ESPECIALS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

VOLS MÉS?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 27.283 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Portada 193

Octubre 2016

  • Salses catalanes. Fórmules medievals per a receptes d'avui en dia.
  • Bols vegans. Un àpat dins d'un sol recipient, sa, deliciós i nutritiu!

12 NÚMEROS + 2 RECEPTARIS ESPECIALS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

VOLS MÉS?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 27.283 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes
la política de privacitat